Home / Aardgas / Subsidies aardgas

Subsidies aardgas

Doordat er verscheidene premies en subsidies te verkrijgen zijn voor energiebesparende investeringen maakt dit het subsidieskiezen voor aardgas enorm aantrekkelijk. Beeld U zich in, energie besparen en daar dan ook nog eens een premie voor in de ruil krijgen, dat klinkt toch als muziek in Uw oren. Er zijn vaak meer premies beschikbaar dan U denkt. Controleer altijd of er geen overeenkomstige subsidie is voor de plannen die U heeft gemaakt. Voor aardgas zijn er al zeker en vast premies beschikbaar, alsook fiscale voordelen inzake het onderhoud en vervangingen van oudere installaties door nieuwere die werken op aardgas.

Of U nu van plan bent om Uw oude verwarmingsinstallatie te vervangen door een die werkt op aardgas of bij de aanbouw van Uw nieuwe woning een installatie te gebruiken op aardgas, de premies die hiervoor worden uitgereikt zijn vrijwel in beide gevallen beschikbaar. Controleer bij Uw gemeentehuis of U in aanmerking komt, in vele gevallen zal dit zo zijn, en informeer naar wat exact de vereisten zijn en hoe U deze premie kunt ontvangen. U kan ook in aanmerking komen voor een belastingvermindering voor heel wat energiebesparende investeringen, inclusief aardgas. Bij het vervangen van Uw oude installatie of bij het onderhoud van de aardgasketel zijn er fiscale voordelen verbonden die een belastingvermindering inhouden. Ook als U een energieaudit laat uitvoeren kan U dit fiscaal aftrekken van de belastingen en dus genieten van een vermindering.

In vele gevallen zal U premies kunnen opstrijken voor het plaatsen van een nieuwe installatie die werkt op aardgas. Deze premie bedraagt voor de plaatsing van een condensatieketel op aardgas eenmalig 125 euro maar kan verhoogd worden naar een maximum van 400 euro voor beschermde afnemers. Een beschermde afnemer is iemand die afhankelijk is van een budgetbegeleiding bij het OCMW of iemand met een verhoogde vergoeding van het ziekenfonds. U dient in beide gevallen dan natuurlijk wel de nodige bewijzen voor te leggen om te kunnen bewijzen dat Uw situatie werkelijk zo is, dit zijnde respectievelijk een attest van het OCMW en/of het ziekenfonds.

Een droogautomaat op aardgas is zeker geen overbodige luxe in een land als het onze met onvoorspelbaar weer. Als U dan toch een droogkast wil, dan kan U even goed kiezen voor een die werkt op aardgas. Dit is niet alleen milieubewuster maar droogt ook sneller dan de conventionele machine die werkt op elektrische stroom. Ook voor een droogautomaat op aardgas kan U een premie verkrijgen. Deze bedraagt eenmalig 250 euro maar is combineerbaar met de premie voor het energieprestatiepeil, welke 200 tot maar liefst 4100 euro kan bedragen afhankelijk van het behaalde peil. Dit wordt bepaald door een energieconsulent die een audit komt uitvoeren op Uw woning.

Controleer de website van de overheid of Uw gemeente om meer informatie te verkrijgen over de eigenlijke bedragen van de premies. Deze kunnen namelijk verschillen van regio tot regio, de bovenvernoemde bedragen zijn enkel bedragen die vermeld staan op de officiƫle website van de overheid. In elk geval zal U overal in Belgiƫ kunnen beschikken over een premie die past bij Uw plannen en installatie, zolang deze uiteraard gerelateerd is tot aardgas.

Top