Home / Windenergie / Windturbine kopen

Windturbine kopen

Ook U kan thuis een windturbine laten plaatsen, allicht in een verkleinde vorm, die U kan voorzien van Uw eigen windturbine kopenenergie. Toch raadt men U eerst aan om zelf een beetje te gaan snoeien in de hoeveelheid energie die U verbruikt. Een kleine windturbine die U voorziet van elektriciteit is uiteraard zeer aantrekkelijk maar onderhevig aan een heel groot aantal factoren die een impact hebben op of U al dan niet in aanmerking zult komen voor de plaatsing van een turbine. Het is namelijk enorm moeilijk om een vergunning te krijgen voor de plaatsing van een windturbine. Men hoeft natuurlijk rekening te houden met Uw omgeving aangezien zo’n turbine aardig wat geluid produceert, het zicht van de omgeving kan wegnemen en voor een vervelende valschaduw kan zorgen. Zo zijn er ook de onderhoudseisen en kosten waarmee U rekening hoeft te houden. Een windturbine is namelijk een bewegende machine die onderhouden moet worden, dit laat U best doen door een bevoegde mecanicien, tenzij U een kenner bent.

Qua rendement is men nog niet zeker of het echt rendabel is om thuis een windturbine te laten plaatsen. Dit doordat deze exemplaren vaak kleiner zijn dan de eigenlijke windturbines die elektriciteitsleveranciers of privé-initiatieven gebruiken. Ze vangen zo dus minder wind en dit haalt hun rendement naar beneden. Kleinere windturbines die kunnen worden geplaatst bij consumenten in de tuin hebben gemiddeld een windsnelheid nodig die rond de 8 meter per seconde ligt. Als U weet dat zelfs onze grote conventionele windmolens in het binnenland amper windsnelheden van 6 meter per seconde kunnen opvangen dan ziet U al dat dit een grote tegenvaller is. Als U echter in een zeer winderig gebied woont kan U altijd overwegen om een kleine turbine te laten plaatsen. Houdt er echter rekening mee dat het rendement vaak te wensen overlaat.

In veel gevallen zal men U afraden een turbine te laten plaatsen. Gewoonweg omdat het te duur is, niet erg rendabel is en bovendien het zicht ontneemt van Uw omgeving. U kan zich al inbeelden dat zodra U er een plaatst in een woonwijk de klachten zich zullen opstapelen omdat men het een lelijk zicht vindt. Woont U echter op het platteland waar het bovendien elke dag van het jaar gemiddeld wat winderig is, dan kan U inderdaad overwegen om een kleine turbine te laten aanleggen om U te voorzien van extra stroom. Toch is het in ieder geval zeer moeilijk om hiervoor de nodige vergunningen te krijgen.

Top