Home / Zonnepanelen / Zonnepanelen advies

Zonnepanelen advies

Zonnepanelen bieden U een bron van extra stroom en werken tevens ieder moment dat de zon schijnt. Toch zijn er enkele maatregelen die U kunt treffen bij de plaatsing en het onderhoud van Uw zonnepanelen. Bij de plaatsing van zonnepanelen op een bestaande woning zal men vaak kiezen om deze gewoon schuin op het dak of de muur te plaatsen, zij het direct of indirect bevestigd aan de woning. Het voordeel hieraan is dat men er niet meer voor moet zorgen dat de installatie waterdicht is, de regen loopt er namelijk meteen vanaf en zorgt niet voor stilstaande waterschade. Toch moet U ten allen tijde er op letten dat er geen schade wordt berokkent aan de structuur van Uw woning, zowel tijdens de plaatsing als tijdens het gebruik. Controleer dus regelmatig of er geen scheuren, door het gewicht, of barsten voorkomen en meldt deze zo snel mogelijk indien dit het geval is.

Bij een nieuwbouwwoning zal men er eerder voor kiezen andere installatiemethodes te gebruiken en toe te passen. Men zonnepanelen adviesdoet dit omdat men dan nog over de nodige vrijheid beschikt om aanpassingen te maken tijdens de bouwfase van de woning. Hechtmethodes zijn hier een niet weg te slaande toepassing die eveneens bij bestaande woningen wordt toegepast. Het is vrij simpel, men hangt gewoon de installatie op aan de haken die hiervoor voorzien zijn. Toch moet men er eveneens op letten dat deze haken goed en stevig vastzitten om lekken en andere schade te voorkomen. Het is daarom aangewezen dit soort werk altijd te laten verrichten door een hiervoor gecertificeerde en opgeleide aannemer of dakwerker.

Het advies dat U van elke kenner zal krijgen is natuurlijk dat U de panelen zoveel mogelijk naar de zuidkant richt, daar de zon het meeste schijnt vanuit die richting. Zo heeft U op elk moment van de dag een quasi perfect inval van de zonnestralen op Uw panelen, U geniet dus van een zo hoog mogelijk rendement en zal er dus van kunnen profiteren. Vraag ook altijd na bij Uw gemeente of er al dan niet subsidies kunnen gegeven worden indien U er voor kiest om zonnepanelen te plaatsen. Sinds enkele jaren kan U van de overheid een bedrag terugbetaald krijgen bij de plaatsing van groene stroom, met name zonnepanelen. Het kan dus zeker geen kwaad om dit vooraf even na te gaan, U zal er alle baat bij hebben indien U in aanmerking komt voor een gesubsidieerde plaatsing van fotovoltaïsche cellen.

Top